![Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta) Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E03D2EB3-778B-476B-A57E-709916CF68A0/Derivates/959D0234-940B-4F46-8A82-BAEE1C2B255C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 500 g aubergines, cut in pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 250 g onions, quartered
- 30 g vegetable oil
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 319 kJ / 76 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 5.5 g