Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g olive oil
- 50 g soy sauce
- ½ tsp brown sugar
- 1 lemon, zest and juice
- 4 fresh salmon fillets, skinless (150-180 g each)
- 100 g shallots, halved
- 1 garlic clove
- 100 g leeks, white part only, cut in pieces
- 20 - 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm) (opcjonalnie)
- 100 g celery stalks, cut in pieces
- 350 g frozen peas
- 450 g water
- 2 tsp salt
- 400 g broccoli florets
- 2 pinches ground black pepper
- 50 - 100 g double cream, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2782 kJ / 664 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 9.4 g
Alternatywne przepisy
Tomato and Haddock Rice
50 min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1h 25min
Salmon and Asparagus Rice Salad
40min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Roasted Aubergine with Oyster Mushrooms
1h
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45 min
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potatoes
45 min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50 min
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25min
Watercress and Oat Soup
35 min
Borscht
50 min