Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di origano secco
- ½ limone, la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
- 600 g di petti di pollo senza pelle, battuti fino a uno spessore di 2 mm
- 1 cetriolo, pelato e a pezzi
- 200 g di yogurt greco bianco
- 1 pizzico di sale
- 500 g di acqua
- 50 g di piselli surgelati
- 50 g di olive nere denocciolate
- 50 g di peperone rosso, pulito e a cubetti (2-3 cm)
- 25 g di cipollotto a rondelle
- 250 g di cous cous
- 250 g di acqua calda (non bollente)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2694 kJ / 644 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di cous cous carote, ceci e curry
20 min
Cous cous marino (vegan)
30 Min
Cous cous al pesto e melanzane
30 Min
Cous cous piccante alla menta con frutta e verdura
40 Min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1sa
Cous cous integrale con zucchine, ceci e bacche di goji
30 Min
Bulgur alle verdure e menta
35 dk
Cous cous con pomodori secchi e piselli
40 Min
Cous cous con dadolata di verdure e ceci
40 Min
Cous cous integrale con ceci e tonno
20 min
Cous cous vegetariano di Marrakech
50 dk
Cous cous invernale
45 dk