Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pecorino
- 100 g di pane raffermo integrale, a pezzi
- 5 foglie di salvia fresca
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 5 foglie di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
- 2 zucchine tonde
- 2 melanzane lunghe
- 2 cucchiaini di sale + q.b.
- 150 g di ceci in scatola, sgocciolati
- 100 g di speck Alto Adige IGP a cubetti
- 1 pizzico di pepe macinato
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchine ripiene alla ligure
1 Std. 30 Min
Melanzane ripiene light
1h
Brisèe ratatouille
1 Std. 30 Min
Zucchine ripiene
1h 10min
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1 Std. 30 Min
Verdure ripiene
1 godz. 20 min
Burger di pollo panato e melanzane
1h 10min
Pomodori ripieni di ricotta e feta
50 Min
Strudel di verdure
2 godz.
Melanzane e zucchine marinate
1 Std. 35 Min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1 godz. 40 min
Piccole parmigiane filanti al vapore
2 godz. 35 min