![Rigatoni affumicati Rigatoni affumicati](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8E0CFD5B-470C-405C-880C-553597FE8D20/Derivates/9308FF64-9E2E-4D1F-A8CF-C47B6777AB3B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di scamorza affumicata a pezzi (2 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di pomodori pelati
- 2 pizzichi di sale
- 320 g di pasta secca, tipo rigatoni o altro tipo di pasta corta
- 4 foglioline di basilico fresco, lavate e asciugate
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2356 kJ / 563 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3 Std. 55 Min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30 min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 min
Penne alla puttanesca
35 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Spaghetti al tonno
40 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min