![Penne con le cozze Penne con le cozze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5AC5E79C-D784-481B-ABCC-ECAEF79A6139/Derivates/f213b89e302ba9f1ecde9d64f24cdd9b290253dd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 900 g di acqua circa
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di penne rigate di ottima qualità (cottura 12 minuti)
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti cozze e gamberi
25min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Tortiglioni risottati salmone e gamberetti
40 Min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30 Min
Penne risottate con le cozze
1h 5min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30 Min
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Penne pisellini, funghi e speck
30 Min
Spaghetti al tonno
40 Min
Penne risottate funghi e speck
40 Min
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35 Min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 Min