![Linguine al salmone e vodka Linguine al salmone e vodka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B0C271F3-8CE7-4AAF-BBCD-CB6779362601/Derivates/9A7F5CB9-8DCE-4B86-B3F8-D62EE35045AE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 200 g di salmone affumicato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 320 g di pasta secca tipo bavette
- 30 g di Vodka
- 30 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2002 kJ / 478 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 57.7 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliolini al sugo di spada
30min
Fusilli tricolore
30min
Linguine con scampi al limone
20min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20min
Linguine ai gamberoni
30min
Spaghetti all'amatriciana
35 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Pennette allo zafferano e gamberetti
40min
Amatriciana con cozze
55 Min
Farfalle pesto e gamberi
20min
Bavette pancetta e finferli
40min
Farfalle al salmone e pinoli
20min