![Farfalle risottate con vongole e pomodorini Farfalle risottate con vongole e pomodorini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/46FBCE32-2711-4D41-ACBD-C9500176DAC8/Derivates/0AF28471-97CA-4C1D-AD30-2B9F93A38347.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di scalogno
- 900 g di acqua
- 1000 g di vongole pulite
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di pomodorini ciliegia a metà
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 350 g di pasta secca tipo farfalle di ottima qualità
- 15 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 65.9 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Tortiglioni risottati salmone e gamberetti
40min
Penne con le cozze
1h
Fusilli integrali gamberi e zucchine
40min
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30min
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Pennette allo zafferano e gamberetti
40min
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35min
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
30min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Farfalle al salmone e pinoli
20min