![Linguine ai gamberoni Linguine ai gamberoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73D294CF-414F-450B-9D6F-587F2073ABAB/Derivates/EB43F09D-653A-4869-860C-4ABC8BFA8940.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- 8 gamberoni giganti freschi interi e puliti, le teste e le code separate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di brandy
- 50 g di vino bianco secco
-
400
g di passata di pomodoro
lub 400 g di polpa di pomodoro a pezzi - 320 g di pasta tipo linguine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2485 kJ / 594 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti cozze e gamberi
25 Min
Tagliolini al sugo di spada
30 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 Std. 5 Min
Linguine al salmone e vodka
20 Min
Tortiglioni risottati salmone e gamberetti
40 Min
Linguine con scampi al limone
20 Min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 Min
Cavatelli ai frutti di mare
1 Std.
Farfalle pesto e gamberi
20 Min
Fusilli alle cozze piccanti
55 Min
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1 godz. 20 min
Paccheri zucca e gamberoni
50 min