Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 porri a pezzi
- 50 g di prosciutto crudo a fette sottili
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 2 patate, pelate e a dadini piccoli (1 cm) (opcjonalnie)
- 120 g di riso per minestre tipo Ribe (cottura 15 min.)
-
1000
g di brodo vegetale caldo
lub 1000 g di acqua calda + 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 pizzico di sale
- 2 - 3 cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1033 kJ / 476 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35min
Risotto porri e finocchi
40min
Minestra di semolino
30min
Risotto bianco con porri e mela
30min
Minestra di cereali e verdure invernali
50min
Zuppa di cipolle
1h
Zuppa di cipolle di Cannara
1h
Minestra di riso integrale con verdure e Parmigiano
1h 10 min
Polenta
1h
Risotto ai porri e burrata
35min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min
Polenta ai porri
1h 5min