![Zuppa di peperoni rossi e zucchine Zuppa di peperoni rossi e zucchine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3FD2C4E6-2009-4D7E-817C-4865454FCF67/Derivates/8CCDA601-12F3-4662-B8E4-5B486E5DBFDF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di peperoni rossi a pezzi (2 cm)
- 300 g di zucchine, 100 g a dadini (1 cm) e 200 g a pezzi (2 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio
-
1
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino di sale - 600 g di acqua
- 100 g di panna da cucina, fresca
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 537 kJ / 129 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50 Min
Zuppa di patate e spinaci
1h
Crema di carote all'arancia
30min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 Min
Vellutata di indivia belga e speck
50 Min
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50 Min
Vellutata di verza al vino bianco
50 Min
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45min
Crema di lattuga e menta
35 Min
Crema di broccoli e porri
45min
Crema di finocchi
35 Min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40p