Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla (circa 80 g) in quarti
- 8 pomodorini ciliegia a metà
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di zucchero
- 1000 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 320 g di riso basmati (cottura 10 minuti vedere consiglio)
- 1 foglia di alloro fresca, lavata ed asciugata
- 250 g di ceci in scatola, sgocciolati (peso netto)
- 1 pizzico di pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2008 kJ / 480 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 77.1 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1 Std.
Pasta e ceci
40 Min
Minestra di farro e ceci
1 Std. 10 Min
Minestra di cereali e ceci
45 Min
Pasta e fagioli cannellini
40 Min
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
40 Min
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 Min
Minestrone di lenticchie e patate
45 Min
Pasta e fagioli
50 Min
Zuppa di farro e fagioli
1 Std.
Minestra di patate
50 Min
Minestra di pane e lenticchie
55 Min