Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla (circa 80 g) in quarti
- 8 pomodorini ciliegia a metà
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di zucchero
- 1000 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 320 g di riso basmati (cottura 10 minuti vedere consiglio)
- 1 foglia di alloro fresca, lavata ed asciugata
- 250 g di ceci in scatola, sgocciolati (peso netto)
- 1 pizzico di pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2008 kJ / 480 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 77.1 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pasta e fagioli
50min
Pasta e ceci con pomodorini
40 min
Minestra di farro e ceci
1h 10 min
Minestrone di lenticchie e patate
45min
Pasta e fagioli cannellini
40 min
Riso e crema di ceci
40 min
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 Min
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
40 min
Orzotto alla crema di ceci con tonno
30 Min
Risotto alla campagnola
30 Min
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1h
Minestra di pane e lenticchie
55 Min