![Platessa al pomodoro Platessa al pomodoro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EAD05B3A-29BA-4321-890B-DF2B69733767/Derivates/DD3C37DD-A312-42E3-A33F-C34299651E51.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 100 g di cipolla in quarti
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi, non sgocciolata
- 50 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 400 - 500 g di filetti di platessa surgelati (4 filetti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min
Involtini di platessa con pesto di basilico e fagiolini
30 min
Filetto di orata con peperoni
25 min
Petto di pollo e zucchine
50 dk
Salmone con crudo di pomodori
35 min
Bocconcini di pollo al cartoccio con verdure
50 dk
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 dk
Nasello con pesto di olive e pistacchi
30 min
Frittata zucchine, carote e cicoria
50 dk
Merluzzo alla pizzaiola
30 min
Salmone al cartoccio
35 min