![Salmone al cartoccio Salmone al cartoccio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B29DFC66-C401-4108-88A9-2CA66FB98372/Derivates/732A1980-956E-4348-A76B-710DC58ECDA8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tranci di salmone fresco (600 g circa)
- 120 g di cipolla bianca a fette (4-5 mm)
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
-
1
rametto di origano fresco
lub 2 pizzichi di origano secco - 4 pizzichi di sale
- 4 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 500 g di acqua
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1389 kJ / 332 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone all'arancia e pistacchi
40 min
Orata ripiena con gamberi e zucchine in crosta di sale
45 min
Orata al sale
40 min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 min
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 min
Branzino al cartoccio
1 Std. 10 Min
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1 godz. 20 min
Salmone con crudo di pomodori
35 min
Filetto di orata con peperoni
25 Min