Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g de agua
- 640 g de nopales, cortados en cubos pequeños
- 3 ½ cditas de sal gruesa
- 50 g de chile pasilla, sin semillas
- 10 g de chile guajillo, sin semillas
- 6 hojas de epazote
- 30 g de cebolla
- 30 g de aceite vegetal
- 400 g de jitomate, cortado en cuartos
-
1500
g de fondo de verduras
lub 1500 g de caldo de verduras, en tetrapack - 2 huevos, batidos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 395 kJ / 94 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de nopales con chile morita
30min
Sopa de nopales
45min
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de setas
35min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37min
Sopa de hongos y epazote
35min
Mole de olla vegano
45min
Sopa de flor de calabaza
35min
Pancita de hongos
1h
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25min
Mole de olla vegetariano
1h