Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g de agua
- 640 g de nopales, cortados en cubos pequeños
- 3 ½ cditas de sal gruesa
- 50 g de chile pasilla, sin semillas
- 10 g de chile guajillo, sin semillas
- 6 hojas de epazote
- 30 g de cebolla
- 30 g de aceite vegetal
- 400 g de jitomate, cortado en cuartos
-
1500
g de fondo de verduras
lub 1500 g de caldo de verduras, en tetrapack - 2 huevos, batidos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 395 kJ / 94 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 Min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 Min
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de hongos y epazote
35 Min
Sopa de flor de calabaza
35 Min
Sopa de setas
35 Min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Sopa de poro y papa
40 min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37 Min
Pancita de hongos
1j
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min