Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de jitomate
- 100 g de cebolla
- 4 dientes de ajo
- ½ cucharadita de pimienta gorda
- ¼ cucharadita de pimienta negra entera
- 2 cucharaditas de orégano
- 1 rama de canela
- ¼ cucharadita de clavos de olor
- 2 piezas de anís estrellado
- 200 g de lima yucateca, partidas en 4
- 2 cubos de caldo de pollo
- 1 chile habanero, partido por la mitad
- 2000 g de agua
- 1 cucharada de sal gruesa
- 650 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos
- 150 g de tortillas de maíz, fritas en tiras
- 200 g de jitomate, sin semilla, en cubitos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 903 kJ / 215 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la talla
40 Min
Jugo de carne al chipotle
55 Min
Sopa de tortilla
40 Min
Crema de chile poblano
25 min.
Cochinita pibil
4h
Chiles en nogada
1h
Sopa de tortilla
25 min.
Mole de olla
35 Min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min.
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Sopa de lima
40 Min
Chiles en nogada
1h