Kartoffel-Senf-Cremesuppe mit Setzei

Kartoffel-Senf-Cremesuppe mit Setzei

3.2 68 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Suppe
  • Schalotten halbiert
    2
  • Rapskernöl
    20 g
  • Kartoffeln in Stücken (3 cm)
    400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    3 Prisen
  • Wasser kochend heiß
    400 g
  • Milch
    400 g
  • Lorbeerblatt, frisch mehrfach eingeschnitten
    1
  • Muskat, frisch gerieben
    4 Prisen
Setzeier und Fertigstellung
  • Ei (Kl. M)
    4
  • Öl zum Bestreichen
  • Senf, mittelscharf
    3 - 4 EL
  • Zitronenschale Bio (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
    2 Streifen
  • Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 298 kcal / 1248 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...