Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 6 Stängel Kerbel, abgezupft
- 2 Stängel Majoran, abgezupft
- 2 Stängel Liebstöckel, abgezupft
- 5 Stängel Dill, abgezupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Butter
- 4 Bratwürste, roh, grob
- 600 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (2 cm)
- 850 g Wasser
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
4
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 3 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pilz-Kartoffel-Eintopf
50 min
Kartoffeleintopf
40 min
Kartoffelsuppe
1 Std.
Minestrone mit Kräuterpesto und Putenbrust
50 min
Maritimer Brotaufstrich
10 Min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe mit Nordseekrabben
40 min
Buletten mit Pilzrahm
1 Std.
Porree-Hackfleisch-Suppe
1 Std.
Königsberger Eintopf
45 min
Badische Kartoffelsuppe
45 min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40 min
Hühnertopf à la Frikassee
1 Std. 15 Min