Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 6 Stängel Kerbel, abgezupft
- 2 Stängel Majoran, abgezupft
- 2 Stängel Liebstöckel, abgezupft
- 5 Stängel Dill, abgezupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Butter
- 4 Bratwürste, roh, grob
- 600 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (2 cm)
- 850 g Wasser
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
4
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 3 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Badische Kartoffelsuppe
45min
Hackbraten mit Salbei und Oliven
1h 20min
Marinierter Kasselerbraten aus dem Varoma
2 godz.
Rheinische Kartoffelsuppe mit Krabben
35min
Hackbällchen mit Dill-Dip
35min
Hack-Käse-Topf
45min
Kartoffeleintopf
40 min
Spreewälder Kürbissuppe
50min
Frikadellen-Grundrezept mit Senf-Dip
35min
Kürbissuppe mit Hack
30min
Gulaschsuppe deluxe
2 godz.
Kartoffelpüree, italienisch
45min