Kartoffelsalat mit Radieschen

Kartoffelsalat mit Radieschen

3.9 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1400 g
  • Kartoffeln, festkochend mittelgroß
    600 g
  • Schalotten halbiert
    2
  • Rapskernöl
    60 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Weißweinessig
    40 g
  • Senf, mittelscharf
    2 TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • grüner Spargel unteres Drittel geschält, in schrägen Stücken (5 cm)
    750 g
  • Salz
    1 TL
  • Radieschen
    8 - 10
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 1157 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...