Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 carota (80 g circa), pelata e a pezzi (3 cm)
- 1 cipolla (80 g circa) a pezzi
- 1 gambo di sedano (80 g circa) a pezzi (3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di orzo perlato
- 200 g di lenticchie rosse secche
- 4 pomodori datterino a metà
-
1
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e cereali
1h
Zuppa di lenticchie
50min
Zuppa di farro e legumi
45min
Zuppa d'orzo e fagioli
50min
Zuppa di farro alla contadina
50min
Minestra finocchi, orzo e farro
1h
Zuppa di cereali e verdure
40 min
Zuppa di farro e fagioli
1h
Zuppa di orzo, funghi e piselli
1h 10 min
Minestra di farro e ceci
1h 10 min
Minestrone d'orzo
1h
Minestra di orzo e piselli secchi
1h