![Sugo bianco di ricotta e zucchine Sugo bianco di ricotta e zucchine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/951B8009-5CE6-4755-A8E0-0111404D8AEC/Derivates/45BBD45B-1215-4681-B3BD-68207E2E78D4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla bianca in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di zucchine a tocchetti (2 cm circa)
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 456 kJ / 109 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo di spinaci veloce
30min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 Std. 10 Min
Pesto di ricotta e noci
10 Min
Sugo all'ortolana
1 Std. 5 Min
Burger di zucchine
1h
Pesto radicchio e noci
10 Min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 Min
Pasta di lenticchie con crema di stracchino e spinaci
30min
Penne integrali con fonduta di porri
50 Min
Burger piselli e ricotta
35 Min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30min