Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di finocchi a pezzi
- 500 g di acqua
- 300 g di latte
- 30 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 30 g di burro a pezzi
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 769.8 kJ / 184 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40 Min
Contorno di finocchi con panure al timo
35 dk
Melanzane alla pizzaiola
1 Std. 10 Min
Cavolfiori gratinati
50 dk
Cardi gratinati
40 Min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1sa 30 dk
Asparagi alla parmigiana
50 dk
Zucchine ripiene di uova
1sa
Pomodori gratinati
1 Std. 10 Min
Finocchi ripieni
1sa
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 dk