![Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0F87553A-36C7-4E37-AC4C-26A1F2F3604E/Derivates/D56BE6C1-FF54-44DC-8351-80EE89C3BB01.jpg)
Wersje kompatybilne
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 500 g di cavoletti di Bruxelles, puliti e a metà
- 80 g di mandorle pelate
- 30 g di burro
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Porri in agrodolce al Varoma
30min
Seppioline ai cavoletti di Bruxelles
1 godz. 5 min
Broccoli in salsa di ceci
40min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 godz. 5 min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Insalata tiepida di cavoletti, zucca e mandorle
1h
Cavolo rosso stufato
45min
Carote tiepide alla salvia
35min
Contorno di verza
35min
Contorno di taccole al pomodoro
40min
Broccoli alla siciliana con olive
40min