Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno (30 g circa) a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di Gorgonzola
- 20 g di gherigli di noci, sminuzzati grossolanamente
- 1 cucchiaio di miele di acacia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2196.6 kJ / 525 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35min
Risotto lardo e crescenza al miele
35min
Risotto Castelmagno e nocciole
30min
Risotto pere e Gorgonzola
40min
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto alla valdostana
35min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1h
Risotto pere e Taleggio
40min
Risotto al Barolo
30min
Risotto alle fragole e peperoncino
40min