![Risotto al gorgonzola e noci al miele Risotto al gorgonzola e noci al miele](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CB786C63-0F01-4AE5-8478-B1BFF713268D/Derivates/79f80887-2415-4f41-b9c8-32096c3e24ff.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno (30 g circa) a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di Gorgonzola
- 20 g di gherigli di noci, sminuzzati grossolanamente
- 1 cucchiaio di miele di acacia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2196.6 kJ / 525 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alle mele verdi e crema di pecorino
35 min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 мин.
Risotto alla birra
35 min
Risotto con speck, noci di macadamia e prugne secche
30 min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35 min
Risotto con Brie, speck e noci
35 min
Risotto pere e Gorgonzola
40 мин.
Risotto pere e Taleggio
40 мин.
Risotto lardo e crescenza al miele
35 min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1 godz.
Risotto ai quattro formaggi
40 мин.