Urządzenia i Akcesoria
Placuszki z salsefii
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Placuszki
-
370 - 400 g korzenia salsefii obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
sok z cytryny do skropienia salsefii
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
30 g cebuli
-
45 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty papryki ostrej, mielonej
-
olej do smażenia placków
Sos ze szpinaku
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
150 g liści szpinaku, świeżych
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
765.5 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1466.5 kJ /
350.3 kcal
Tłuszcz
24.3 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Adżika
40 min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Suflet malinowy z angielskim kremem
1 godz. 15 min
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1 godz. 15 min
Czekoladowe jajka z migdałami
3 godz. 15 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6, TM7)
20 min
Zupa gulaszowa
2 godz.
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Aioli
5 min
Koktajl namiętności
10 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Słodki kalendarz adwentowy
1 godz. 20 min