Suflet malinowy z angielskim kremem
TM6 TM5

Suflet malinowy z angielskim kremem

3.1 (15 ocen)

Składniki

Suflet malinowy

  • 100 g cukru, plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek
  • 70 g wody
  • 25 g mąki kukurydzianej
  • 300 g malin, świeżych
    lub 300 g malin, mrożonych
  • masło, do natłuszczenia foremek
  • 3 białka, o temp. pokojowej
  • 1 szczypta soli

Krem angielski

  • 100 g mleka
  • 3 żółtka, o temp. pokojowej
  • 100 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 40 g cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
916 kJ / 218 kcal
Białko
4.8 g
Węglowodany
34.4 g
Tłuszcz
8.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy