Suflet malinowy z angielskim kremem

Suflet malinowy z angielskim kremem

3.1 29 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Suflet malinowy
  • 100 g cukru plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek
  • 70 g wody
  • 25 g mąki kukurydzianej
  • 300 g malin, świeżych
    300 g malin, mrożonych
  • masło do natłuszczenia foremek
  • 3 białka o temp. pokojowej
  • 1 szczypta soli
Krem angielski
  • 100 g mleka
  • 3 żółtka o temp. pokojowej
  • 100 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 40 g cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 230.1 kcal / 962.7 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 9.1 g
Węglowodany 34.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...