Urządzenia i Akcesoria
Karmelowy budyń
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
250 g cukru
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
1200 g mleka
-
2 jajka
-
80 g skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1116 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Budyń bez laktozy
20 min
Płynny budyń – 1200 ml
15 min
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Płynny budyń – 650 ml
15 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Krówki toffi
2 godz.
Orzeszki ziemne w karmelu
1 godz. 30 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Karmelowe toffi
2 godz.
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min