Karmelowy budyń

Karmelowy budyń

3.5 144 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji

Składniki

  • cukru
    250 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    70 g
  • wody
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
  • masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
    30 g
  • mleka
    1200 g
  • jajka
    2
  • skrobi kukurydzianej
    80 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 267 kcal / 1116 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...