
Urządzenia i Akcesoria
Karmelowy budyń
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
250 g cukru
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
1200 g mleka
-
2 jajka
-
80 g skrobi kukurydzianej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
267 kcal /
1116 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska