
Urządzenia i Akcesoria
Karmelowy budyń
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
cukru250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu70 g
-
wody30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)30 g
-
mleka1200 g
-
jajka2
-
skrobi kukurydzianej80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
267 kcal /
1116 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
0.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska