Karmelowy budyń

Karmelowy budyń

3.5 144 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji

Składniki

  • 250 g cukru
  • 70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 30 g wody
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
  • 30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
  • 1200 g mleka
  • 2 jajka
  • 80 g skrobi kukurydzianej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 267 kcal / 1116 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...