Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dżemu malinowego
- 90 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 70 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 jajka
- 90 g mąki pszennej
- 20 g mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1242 kJ / 297 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szarlotka w kokilkach
1 godz.
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 godz.
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 min
Bentō śniadaniowe
40 min
Lodowy deser groszkowo-miętowy
10min
Piernikowe makaroniki z kremem pomarańczowym
2h 15min
Karmelowe fondant
15 min
Ciasto francuskie szybkie
1 godz. 20 min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 godz.
Makaroniki malinowe
1 godz. 20 min