Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dżemu malinowego
- 90 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 70 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 jajka
- 90 g mąki pszennej
- 20 g mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1242 kJ / 297 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Francuski brunch
1h 30min
Galaretka wiśniowo-bananowa
25min
Brazylijskie trufle z mango
3h 45min
Lody arbuzowo-kokosowe
2h 30min
Babeczki z serem brie, dżemem malinowym i sosem chili
2 Std. 25 Min
Lodowe parfait na patyku
5 godz. 40 min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4h 20min
Różowe pancakes z serkiem waniliowym
45min
Lody jabłkowo-bananowe z ciasteczkami Speculoos
3h 10 min.
Ciastka z malinami i białą czekoladą
1 Std. 10 Min
Suflety z owocami leśnymi
50min
Lody truskawkowe z białą czekoladą
5min