Urządzenia i Akcesoria
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
Granola
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g orzechów, całych, mieszanych mieszanych (np. migdałów, laskowych, włoskich, nerkowca)
-
50 g jabłek, suszonych, w krążkach
-
80 g oleju słonecznikowego
-
80 g wody
-
100 g miodu wielokwiatowego, płynnego
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
70 g otrębów owsianych
-
100 g płatków owsianych
-
40 g ziaren słonecznika
-
30 g pestek dyni
-
30 g siemienia lnianego
Mus owocowy
-
150 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do podania
-
150 g jagód, świeżych plus dodatkowa ilość do podania
-
10 - 20 g cukru
-
500 g jogurtu naturalnego500 g jogurtu naturalnego wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
55.5 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
2678.2 kJ /
640.1 kcal
Tłuszcz
40.3 g
Błonnik
12 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
64.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE JOGURTY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biało-czerwony deser
7 godz.
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 godz. 10 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Deserki amaretti
3 godz. 50 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Deser bananowy
15 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Deser twarogowy z mango
15 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min