
Wersje kompatybilne
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Granola
- 100 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao), pokrojonej na kawałki
- 80 g orzechów mieszanych (np. migdałów, laskowych, włoskich, nerkowca)
- 50 g krążków suszonych jabłek
- 80 g oleju słonecznikowego
- 80 g wody
- 100 g miodu wielokwiatowego, płynnego
- ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 70 g otrębów owsianych
- 100 g płatków owsianych
- 40 g ziaren słonecznika
- 30 g pestek dyni
- 30 g siemienia lnianego, w ziarnach
Mus owocowy
- 150 g malin, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 150 g jagód, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 10 - 20 g cukru
- 500 g jogurtu naturalnego, wykonanego w TM
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2636 kJ / 629 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Błonnik
- 12.3 g