Urządzenia i Akcesoria
Lemoniada fiołkowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 porcje
Składniki
-
1 cytryna ze skórką, ekologiczna, przekrojona na pół, plus 4 plastry do dekoracji
-
750 g wody mineralnej, niegazowanej schłodzonej
-
150 g syropu z fiołków
-
10 - 12 kostek lodu
-
kwiaty fiołka wonnego do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
0.4 g
Kalorie
683.5 kJ /
163.2 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
40.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE CHWASTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mrożona herbata cytrynowo-hibiskusowa
2 godz. 15 min
Jabłka w karmelu
30 min
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
25 min
Lemoniada
5 min
Napój limonkowy
45 min
Cukier lawendowy
5 min
Syrop z fiołków
2 godz. 30 min
Lemoniada z melisą
5 min
Koktajl z mrożonej herbaty
1 godz. 30 min
Lemoniada truskawkowa
20 min
Lemoniada limonkowo-imbirowa
1 godz. 20 min
Herbata mrożona
1 godz. 20 min