Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh parsley leaves
- 1 garlic clove
- 200 g onions, quartered
- 30 g unsalted butter, diced
- 600 g fresh mushrooms, sliced (5 mm)
- 20 g tomato purée
- 40 g white wine
- 80 g liquid vegetable stock
- 1 ½ tsp Dijon mustard
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 10 - 20 g lemon juice, to taste
- 100 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 910 kJ / 218 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Stuffed Portobello Mushrooms
45 min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Mushroom Parmentier
1h 10 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1h 15 min
Portuguese Leeks
45 min