Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g bread, torn in pieces
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 200 g mozzarella, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 15 g olive oil
- 1000 g aubergines, sliced lengthways (1 cm) (approx. 3 aubergines)
- 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
- 10 fresh basil leaves
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1297 kJ / 311 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
Alternatywne przepisy
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Mushroom Risotto
30min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1h 15 min
Asparagus Risotto
45min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Lentil Moussaka
3h 30min
Lentil moussaka
2h 20min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20 min