Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g bread, torn in pieces
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 200 g mozzarella, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 15 g olive oil
- 1000 g aubergines, sliced lengthways (1 cm) (approx. 3 aubergines)
- 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
- 10 fresh basil leaves
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1297 kJ / 311 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
Alternatywne przepisy
Mushroom Risotto
30 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Lentil moussaka
2 Std. 20 Min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 Std. 15 Min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Lentil Moussaka
3h 30min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 Min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 Std.
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20 Min