Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cinnamon stick
- ½ tsp black peppercorns
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 carrot (approx. 100 g), cut in pieces
- 1 red pepper (approx. 150 g), cut in pieces
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 onion (approx. 150 g), quartered
- 2 garlic cloves
- 2 - 4 fresh bird's eye chillies, deseeded if desired, to taste
- 30 g olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 240 g tinned cannellini beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 240 g tinned kidney beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp tomato purée
- 2 Tbsp vegetable stock paste (see tip)
- ½ tsp dried chilli flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 969.3 kJ / 231.7 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 226.5 mg
Alternatywne przepisy
Coconut Dhal
20 Min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 Min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min
Vegetable pasta sauce
40 Min
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 Min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min