Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 300 g de lait
- 3 œufs
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 40 g de beurre fondu
- 100 g d'eau
La sauce béchamel
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de farine de blé
- 500 g de lait
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade en poudre (opcjonalnie)
La garniture
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux
- 50 g d'échalotes
- 20 g de beurre
- 400 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en lamelles
- 4 tranches de jambon
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1513 kJ / 361 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
La fondue aux trois fromages
4 Std. 35 Min
Welsh rarebit
30min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45min
Gratin crémeux à la normande
1 godz. 5 min
Flammekueche
1h 25min
Croque-campagne au comté
40min
Pommes de terre farcies
1h 15 min
Quiche auvergnate
1h 20 min
Tourte au poulet
2h
Tarte au libouli
2 Std. 45 Min
Flamiche aux chicons et maroilles
2h