Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de comté
- 3 œufs
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 250 g de lait
- 2 c. à soupe de ciboulette fraîche, ciselée
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 chorizo, doux ou fort, pelé et coupé en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1887.3 kJ / 451.5 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30min
Petits cakes salés au chorizo et aux herbes
1 Std. 15 Min
Petits cakes courgette-chorizo
1h 5min
Gougères au jambon fumé et reblochon
55min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Bouchées au chèvre et chorizo
30min
Minicakes chorizo-feta
35min
Tartinade de thon et chorizo
50min
Cake chorizo-emmental sans œuf
1h
Cake poulet, tomates séchées et poivron
40min
Cookies jambon, parmesan et origan
45min
Tartinade au thon
10min