Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant au speculoos
- 200 g de biscuits speculoos
- 80 g de beurre doux
- 80 g de cassonade
La compote de pommes
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de beurre doux
- 500 g de pommes Golden, épluchées et émincées en fines lamelles
Le crémeux au speculoos
- 5 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé maison
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 300 g de lait demi-écrémé
- 250 g de pâte de speculoos
- 1 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2062 kJ / 494 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois aux trois chocolats
15 godz.
Bavarois framboise-chocolat blanc
15 Std. 30 Min
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 Std. 35 Min
Entremets façon tiramisu
5h
Pièges aux speculoos
3sa 15 dk
Royal à la mousse de cassis
8h 30 min
Entremets aux pommes à la vanille
4 Std. 40 Min
Bavarois à l'abricot
12 godz.
Bavarois litchis-framboises
4sa
Bavarois poire-chocolat
14 godz. 30 min
Bavarois aux fraises
6 Std. 25 Min
Verrines choco-caramel-speculoos
3h 40 min