![Pork Stuffing Balls Pork Stuffing Balls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0178b493-057d-4bd8-8f41-73faa9663740/Derivates/05864169-776c-4dc0-af8b-b408a150bd73.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 orange, thin peelings of skin only, to taste
- 110 g bread, torn in pieces
- 15 g fresh parsley leaves
- 1 tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cloves
- 2 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 60 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 60 g smoked bacon, diced (1 cm)
- 15 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 60 g pine nuts
- 900 g pork mince, broken in pieces
- 80 g whipping cream
- 2 large eggs
- 750 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2106.2 kJ / 503.4 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 684.4 mg
Alternatywne przepisy
Yorkshire Pudding
1 Std.
Chicken and Leek Pie
1h 20min
Red Onion Gravy
25min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5 Std. 15 Min
Leftover Roast Patties with Egg
45min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 Min
Cottage Pie
1h 10min
Butterfly Cakes
1 Std.
Steak and Kidney Pudding
5 Std.
Leftover Turkey and Veg Bake
1 Std.
Toad in the Hole
1 Std.
Beef, Ale and Dumpling Stew
1h 55min