Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 450 g de lait entier
La mousse au caramel
- 300 g de sucre en poudre
-
1
trait de jus de citron
lub 1 c. à soupe d'eau - 75 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1044 kJ / 247 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème à la pâte de speculoos
2h 40min
Crème onctueuse caramel-café
1 Std. 45 Min
Crème d'amande aux raisins
1 godz. 40 min
Minipannacottas à la pistache
6h 20 min
Gâteau brigadier
2 godz. 30 min
Menu veggie - Mousse au chocolat blanc et au citron
4h 20min
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3hod. 15min
Crémeux de Carambar
2 godz. 30 min
Tiramisu noisettes caramel et biscuits petit-beurre
12 Std. 20 Min
Œufs au lait aux Carambar
1hod. 30min
Délice au Carambar
2 godz. 30 min
Crème brûlée
2h 40min