Mousse au caramel salé

Mousse au caramel salé

3.3 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 portions

Składniki

La crème
  • 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 4 œufs blancs et jaunes séparés
  • 450 g de lait entier
La mousse au caramel
  • 300 g de sucre en poudre
  • 1 trait de jus de citron
    1 c. à soupe d'eau
  • 75 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • ½ c. à café de fleur de sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1044 kJ / 247 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...