Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de lait, et un peu pour la dorure
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 320 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 œuf
- 20 g de beurre
- 200 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 972.8 kJ / 230.1 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2sa 40 dk
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 min
Baguette express
2sa 35 dk
Les gaufres de la foire
3h
Mmmh un doonut !!!
2u. 45min
Biscuit roulé
1h 50min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Pain au lait à la crème vanillée
40min
Mille-feuille à partager
1u. 45min
Brioche "super bonne"
3h
Tarte tropézienne
3h
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2u.