Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de blancs d'œufs (2-3 œufs)
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 71.6 kJ / 16.9 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Meringues à la pistache
2 Std. 30 Min
Poudre au caramel
1 Std.
Truffes au chocolat et au caramel au beurre salé
12小时 30 分钟
Macarons chocolat-caramel
2 Std. 30 Min
Galette des Rois à la frangipane
2 Std.
Macarons à la griotte
48h
Tartelette chocolat-citron meringuée
3 Std. 45 Min
Macarons aux fruits de la Passion
25h 45min
Guimauves à la fraise
3h 35min
Macarons au citron
12h
Chouquettes
1 Std.
Meringue classique
3 Std. 25 Min