Urządzenia i Akcesoria
Leek Quiche
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour300 g
-
fine sea salt½ tsp
-
butter cold, diced, plus extra for greasing150 g
-
egg yolk from large egg1
-
water ice cold50 g
Filling
-
Gouda cut in pieces200 g
-
cooked ham cut in pieces150 g
-
double cream200 g
-
large eggs4
-
ground black pepper¼ tsp
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
ground nutmeg1 pinch
-
leeks sliced in rounds (5 mm)400 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
37.2 g
Kalorie
4728 kJ /
1130 kcal
Tłuszcz
81 g
Węglowodany
63.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarte Bourguignonne
1 godz. 30 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Salmon Dill Muffins
45 min
Mocaccino Budino - Budino mocaccino
6 godz. 15 min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 godz. 50 min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Potato and Vegetable Purée
40 min
Bacon, Leek and Emmental Tart
25 min
Bacon and Sweetcorn Quiche
1 godz. 40 min
Spinach and Butternut Squash Roulade
2 godz.
Cauliflower and Broccoli Gratin
50 min