Polenta Mandarin and Almond Cake

Polenta Mandarin and Almond Cake

4.3 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 slices

Składniki

  • unsalted butter soft, plus extra for greasing
    250 g
  • mandarins (approx. 4), unpeeled
    320 g
  • water
    1000 g
  • raw macadamia nuts
    60 g
  • blanched almonds
    220 g
  • caster sugar
    220 g
  • medium eggs
    3
  • polenta
    170 g
  • gluten free baking powder
    1 tsp
  • icing sugar for dusting

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 444 kcal / 1865 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 32.3 g
Węglowodany 31.8 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...