Urządzenia i Akcesoria
Polenta Mandarin and Almond Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 slices
Składniki
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing250 g
-
mandarins (approx. 4), unpeeled320 g
-
water1000 g
-
raw macadamia nuts60 g
-
blanched almonds220 g
-
caster sugar220 g
-
medium eggs3
-
polenta170 g
-
gluten-free baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
7.4 g
Kalorie
1865 kJ /
444 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
31.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sweet Potato Brownies
8 godz. 55 min
Polenta Bites with Caponata or Berry Compote
4 godz.
Vegan Pavlova
2 godz. 45 min
Freekeh Risotto with Mixed Mushrooms and Sage
1 godz. 30 min
Persian Frittata (Kuku Sabzi)
50 min
Polenta Cake
1 godz.
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2 godz. 45 min
Focaccia with Roasted Grapes and Taleggio
2 godz.
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Persian Carrot and Coconut Cake
2 godz. 20 min
Maple, Pecan and Banana Bread
1 godz. 30 min
Carrot Cake Cupcakes
1 godz. 20 min