Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 320 g mandarins (approx. 4), unpeeled
- 1000 g water
- 60 g raw macadamia nuts
- 220 g blanched almonds
- 220 g caster sugar
- 3 medium eggs
- 170 g polenta
- 1 tsp gluten free baking powder
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1865 kJ / 444 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coconut cake
1h 20 min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35 min
Polenta Cake
1h
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 Std. 50 Min
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2 Std. 45 Min
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5h
Persian Carrot and Coconut Cake
2h 20min
Pumpkin, Coconut and Orange Cake
1 godz. 5 min
Sweet or Savoury Buckwheat Pancakes
35 Min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1h
Carrot Cake
2h 30 min