Urządzenia i Akcesoria
Polenta Mandarin and Almond Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 slices
Składniki
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing250 g
-
mandarins (approx. 4), unpeeled320 g
-
water1000 g
-
raw macadamia nuts60 g
-
blanched almonds220 g
-
caster sugar220 g
-
medium eggs3
-
polenta170 g
-
gluten-free baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
7.4 g
Kalorie
1865 kJ /
444 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
31.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5 godz.
Buckwheat Crispbread
1 godz. 30 min
Sour Cherry and Coconut Cookies
35 min
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Apple Butter
1 godz. 30 min
Cardamom And Lime Syrup Cake
1 godz. 35 min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1 godz. 15 min
Aubergine and Almond Dip
20 min
Almond, Coconut and Chocolate Biscuits (No Added Sugar)
35 min
Persian Carrot and Coconut Cake
2 godz. 20 min
Persian Love Cake
1 godz. 15 min
Coconut Macaroons (Gluten Free)
35 min