Wersje kompatybilne
Chicken and Sweetcorn Soup with Herby Dumplings
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegetables
- 10 g fresh parsley
- 80 g tinned sweetcorn (drained weight)
- 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 250 g potatoes, cut in pieces
Herby Dumplings
- 220 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 30 g butter, chilled, diced, plus extra for greasing
- ½ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp fresh flat-leaf parsley
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 100 g milk
Soup
- 1200 g water
- 1 chicken carcass, bones and skin
- 80 g tinned sweetcorn (drained weight)
- 200 - 300 g cooked chicken meat, leftover from carcass
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1511 kJ / 361 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Turkey Crumble
1 Std. 10 Min
Red Onion Gravy
25 Min
Spam Fritters with Tomato Sauce
50 Min
Red Onion and Garlic Soda Bread
2 Std. 15 Min
Steamed Bread Rolls
2h 10min
Vegetable Soup, Eggs En Cocotte with Spinach
1h
Steamed Lamb with Vegetables
1h 30min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25j
Beef Goulash with Bread Dumplings
1h 30min
Mediterranean Chicken Pie
50 Min
Salmon Fishcakes
1 Std. 50 Min
Risotto for One
35 Min