![Salmon with Sticky Tomato Glaze Salmon with Sticky Tomato Glaze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1E4111DA-A4E1-4B55-AA12-94961C59AC35/Derivates/CB5E0D5A-7D12-4257-ABE7-75CAC1212179.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh root ginger, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- 15 g fresh coriander
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded, plus extra sliced for garnishing
- 150 g plum tomatoes, cut in pieces
- 30 g red wine vinegar
- 40 g dark brown sugar
- 4 fresh salmon fillets, (approx. 110 g each)
- 200 g tenderstem broccoli
- 1200 g water
- 300 g basmati rice
- 2 spring onions, finely sliced, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2223 kJ / 531 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 72.6 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
Alternatywne przepisy
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 Min
Salmon with Mango Sauce, Flat Green Beans and Carrots
1 Std.
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 Min
Salmon with Broccoli, Couscous and Honey Mustard Sauce
1 Std.
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1 Std.
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45 Min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 Min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 Min
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30 Min
Salmon and Asparagus Rice Salad
40 min
Asian Steamed Side of Salmon
1h 45min
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
35 min