Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 1 dose de safran (0,1 g), à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de fromage blanc nature
- 150 g de lait
- 40 g de fécule de maïs
- 3 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 400 g de rhubarbe, coupée en tronçons (1 cm)
- 20 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 3290 kJ / 787 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 13 g
Alternatywne przepisy
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2 Std. 10 Min
Gâteau renversé yaourt et rhubarbe
1 godz. 15 min
Trifle à la rhubarbe
2h 45min
Flan de petit-suisse aux mirabelles
1h 5 min
Gratin fraise-rhubarbe
25min
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2 godz. 30 min
Tôt-fait à la rhubarbe
1 godz. 15 min
Clafoutis léger à la rhubarbe
1 godz.
Compote de rhubarbe
1h 5 min
Clafoutis à la rhubarbe
55min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Tarte à la rhubarbe
1 godz.