Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange, bio de préférence
-
1
pincée de sel marin gris
lub 1 pincée de sel de céleri - 300 g d'asperges vertes crues
- 400 g d'eau
- 1 pincée de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 162 kJ / 38 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté du potager
15min
Soupe de panais
35min
Velouté butternut-poivron rouge
30min
Potage au poireau
30min
Soupe asperge citron
55min
Velouté de potiron au fromage ail et fines herbes
40min
Velouté de courgette
25min
Soupe d'artichaut mentholée
10min
Velouté d'automne aux gambas
40min
Velouté de potiron aux saint-jacques
40min
Velouté d'asperge
30min
Crème de carotte
30min