Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pesto
- 50 g de roquette
- 100 g de pistaches, non salées
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 60 g d'huile d'olive
- 30 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le risotto
- 1400 g d'eau
- 75 g de fèves fraîches, blanchies
- 85 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 350 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 75 g de petits pois frais
- 100 g de pois gourmands frais, coupés en morceaux (2 cm)
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 1 c. à café rase de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 25 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3075 kJ / 732 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto parfumé aux herbes
30 min
Risotto
30 min
Risotto tout vert
40 min
Risotto aux cèpes
30 min
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35min
Risotto de printemps
55min
Risotto d'orge aux asperges, mascarpone et parmesan
50min
Risotto aux épinards et crème au safran
40 min
Risotto brocoli-langoustine
55min
Risotto au curry et noix de coco
35min
Risotto au potiron
35min
Risotto aux morilles
45 min