Velouté d'automne aux gambas

Velouté d'automne aux gambas

3.8 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 4 branches de sauge fraîche effeuillées
  • 110 g d'oignon jaune coupé en deux
  • 10 g de beurre doux
  • 250 g de châtaignes cuites et pelées
  • 200 g de jus de canneberge
  • 700 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 250 g de pois mange-tout
  • 200 g de gambas crues, décortiquées
  • 100 g de crème liquide légère

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Białko 14 g
Kalorie 852 kJ / 282 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...