Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 branches de sauge fraîche, effeuillées
- 110 g d'oignon jaune, coupé en deux
- 10 g de beurre doux
- 250 g de châtaignes cuites et pelées
- 200 g de jus de canneberge
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 250 g de pois mange-tout
- 200 g de gambas crues, décortiquées
- 100 g de crème liquide légère
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 852 kJ / 282 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe paysanne express
45min
Velouté du potager
15 Min
Soupe légère aux légumes
20 Min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 Min
Crème de courgette au bleu
25 Min
Velouté butternut-poivron rouge
30min
Potage au poireau
30min
Soupe complète végétarienne
30min
Bouillon d'asperge vitaminé
15 Min
Soupe épicée aux légumes d'hiver
40min
Velouté d'épinards au chèvre
35min
Soupe de butternut, curry et amandes
35min