Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 branches de sauge fraîche, effeuillées
- 110 g d'oignon jaune, coupé en deux
- 10 g de beurre doux
- 250 g de châtaignes cuites et pelées
- 200 g de jus de canneberge
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 250 g de pois mange-tout
- 200 g de gambas crues, décortiquées
- 100 g de crème liquide légère
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 852 kJ / 282 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe épicée aux légumes d'hiver
40min
Soupe paysanne express
45min
Velouté butternut-poivron rouge
30min
Soupe de butternut, curry et amandes
35min
Soupe complète végétarienne
30min
Soupe au chou et aux petits farcis
1h
Potage au poireau
30min
Soupe légère aux légumes
20min
Velouté de potiron aux saint-jacques
40min
Potage Saint-Germain
45min
Velouté aux saveurs marocaines
35min
Velouté du potager
15 Min