Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Turkey Roulades, Rice and Vegetables
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 180 g long grain rice
- 1200 g water
- 600 g turkey escalopes
- 160 g sundried tomato pesto
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp sweet paprika
- 1 red pepper, cut in pieces (2 cm)
- 300 g courgettes, cut in pieces (2 cm)
- 200 g chestnut mushrooms, quartered
Herb Sauce
- 100 g sour cream
- 50 g plain flour
- 15 g fresh mixed herbs (e.g. parsley or basil)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2461 kJ / 588 kcal
- Białko
- 43.6 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
Alternatywne przepisy
Chicken Involtini with Sun-Dried Tomato Pesto
50min
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Pork Cannelloni with Vegetable Sauce
1h
Creamy Courgette Soup
35min
Prawn Saganaki with Feta
35min
Veracruz Fish
30min
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45min
Meat and Cheese Stuffed Cassava (Carimañolas de carne y de queso)
2h
Chickpea soup with spinach
40min
Lemon Chicken with Couscous and Tzatziki
30min
Chicken Étouffée
45min