![Chickpea Stew with Vegetables Chickpea Stew with Vegetables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d9f65ace-081f-452f-bc49-699ffb4c6b5a/Derivates/e4f59d40-ba70-421b-88f1-1e4e589b79ab.jpg)
Wersje kompatybilne
Chickpea Stew with Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1350 g tinned chickpeas, rinsed and drained (drained weight)
- 300 g vegetarian sausages, sliced (5 mm)
- 150 g carrots, peeled, cut in pieces (3-4 cm)
- 200 g leeks (only the white part), sliced
- 50 g olive oil
- 4 garlic cloves
-
450
g liquid vegetable stock (see tip)
lub 450 g water and 2 vegetable stock cubes (each 0.5l) - 400 g waxy potatoes, peeled, cut in small pieces
- 2 dried bay leaf
- 4 tsp fine sea salt
- 6 Tbsp hot paprika
- 4 tsp dried chilli flakes
- 2 Tbsp white wine vinegar
- 4 Tbsp ground cumin
-
450
g liquid vegetable stock
lub 450 g water and 2 vegetable stock cubes (each 0.5l)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 709 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Rice Salad with Vegetables
45min
Chick Pea Curry
35min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM5)
40 min
Vegetarian Chilli
1h 5min
Tempeh Bolognaise
30min
Moroccan Bean Soup
45min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45min
Red Lentil Soup
40 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min